Lapangan terbang Macau menjangkakan trafik penerbangan meningkat pada bulan Mei
Toto

Lapangan terbang Macau menjangkakan trafik penerbangan meningkat pada bulan Mei

Pengendali Lapangan Terbang Antarabangsa Macau menjangka kemudahan itu akan mengendalikan lebih banyak perkhidmatan penumpang berjadual pada Judi Bola Online bulan Mei berbanding April, apabila pengiraan pergerakan penerbangan komersial harian adalah dalam satu digit. Namun begitu, 5,000 penerbangan yang telah di atas kertas telah dijadualkan pada Mei kerana jadual waktu yang telah digubal sebelum ini, akan dibatalkan, kata syarikat lapangan terbang itu Slot Kakek Zeus kepada GGRAsia dalam kemas kini Jumaat. Pandemik Covid-19 yang berterusan telah mengganggu lalu lintas udara secara drastik di peringkat serantau dan global.

Pada bulan Mei, hab udara Macau (gambar dalam foto fail) berkemungkinan mengendalikan 20 “pergerakan” pesawat setiap hari – penerbangan komersil masuk dan keluar, melayani purata setiap hari hanya 35 penumpang, kata Macau International Airport Co Ltd, sebuah badan yang dikenali tempatan sebagai CAM. Firma itu menganggarkan 5,220 penerbangan yang akan dikendalikan oleh lapangan terbang itu dalam keadaan perdagangan lain akan dibatalkan.

Lebih 5,000 penerbangan yang dibatalkan itu akan menghubungkan Macau ke beberapa bandar di seluruh Greater China, Asia Tenggara dan Asia Timur Laut, menurut kemas kini di laman web rasmi lapangan terbang Macau.

Air Macau, pengendali pembawa bendera di bandar ini, telah mengekalkan beberapa penerbangan untuk bulan Mei. Ia merangkumi sambungan ke beberapa bandar utama di tanah besar China, termasuk Beijing, Shanghai, dan Hangzhou; Taipei di Taiwan; Tokyo dan Osaka di Jepun; Seoul di Korea Selatan dan Bangkok di Thailand, menurut kemas kini terbaru syarikat penerbangan itu.

Pengendali lapangan terbang itu menegaskan bahawa unjuran angkanya untuk Mei boleh berubah bergantung pada sebarang pelarasan lanjut dalam dasar Grafik SGP kemasukan imigresen sama ada Macau atau bidang kuasa lain yang bandar itu biasanya mempunyai sambungan penerbangan.

Pada bulan April – sehingga 22 haribulan – Lapangan Terbang Antarabangsa Macau menjadi tuan rumah purata setiap hari hanya empat penerbangan komersial: penurunan 71 peratus jika dibandingkan dengan 14 pergerakan pesawat komersial harian yang dikendalikan pada bulan Mac.

Penerbangan April – seperti yang direkodkan sehingga 22 April – berkhidmat untuk bandar-bandar besar China Beijing, Shanghai, Xiamen, Chengdu, Nanning dan Totobet SDY Nanjing; Taipei di Taiwan; dan Phnom Penh di Kemboja, CAM dicatatkan kepada GGRAsia.

Pada pertengahan April, kerajaan Macau telah mengumumkan bahawa semua penumpang yang merancang untuk terbang ke Macau perlu hadir sebelum menaiki pesawat yang akan datang, sijil ujian perubatan yang menunjukkan mereka bebas daripada jangkitan Covid-19. Kerajaan bandar itu telah menyatakan dalam taklimat akhbar pada hari Ahad bahawa keperluan sedemikian masih berkuat kuasa, untuk mengurangkan risiko di Macau wabak baru jangkitan.