Kerugian EBITDA Q3 MGM China meningkat 40% daripada suku sebelumnya
Toto

Kerugian EBITDA Q3 MGM China meningkat 40% daripada suku sebelumnya

EBITDA pengendali permainan pada suku ketiga negatif HK$535.5 juta; jumlah hasil HK$687 juta, turun 37.54 peratus daripada suku kedua.

MGM Cotai
MGM Cotai – Foto oleh Michael Gordon
3 NOVEMBER 2022OLEH PEMBERITA STAF
Kerugian pendapatan larasan sebelum faedah, cukai, susut nilai dan pelunasan Data Sydney (EBITDA) MGM China pada suku ketiga tahun ini dicatatkan pada negatif HK$ 535.5 juta, peningkatan 40 peratus daripada negatif HK$ 382.4 juta suku sebelumnya, pengendali permainan itu. diumumkan .

Sebagai perbandingan, EBITDA diselaraskan syarikat pada suku ketiga tahun lepas adalah positif HK$ 100.5 juta.

Pada suku ketiga tahun ini, MGM China mencatatkan jumlah hasil sekitar HK$ 687 juta, turun 37.54 peratus daripada pendapatan suku kedua sebanyak HK$ 1.1 bilion.

Syarikat itu menunjukkan situasi pandemik Covid-19 di tanah besar China dan Macao, terutamanya wabak Jun di bandar itu yang termasuk penutupan separa SDY Hari Ini selama 12 hari di seluruh bandar, telah sangat menghalang ketibaan pelawat ke Macao, yang pada suku ketiga menurun sekitar 44 peratus dari suku kedua.

Penghunian hotel MGM China pada suku ketiga ialah 21 peratus, berbanding 25.6 peratus pada suku kedua.

Bagaimanapun, kumpulan itu mengekalkan kedudukan kewangan yang sihat dengan jumlah kecairan kira-kira HK$ 9.9 bilion, setakat 30 September, yang terdiri daripada wang tunai, setara tunai dan revolver belum dikeluarkan.

Syarikat itu mengalu-alukan pengumuman kerajaan tanah besar China baru-baru ini mengenai penyambungan semula pengeluaran e-visa untuk pelawat tanah Togel besar melancong ke Macau.

“Kami menjangkakan langkah kelonggaran perjalanan akan memacu pemulihan beransur-ansur dalam lawatan. Kami berharap dapat mengambil bahagian dalam pembangunan Macao pada masa hadapan,” kata Presiden, Strategik & Ketua Pegawai Kewangan MGM China Kenneth Feng.